Flammkuchen met cantharellen:
Oven 250 graden, 10 minuten in de oven.
Ingredienten: (2 personen)
- 1 rol deeg voor Flammkuchen (Tante Fanny) of zelf maken
- 100 gram creme fraiche
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 100 gram cantharellen
- ½ ui (of 1 kleine)
- peper en nootmuskaat (zout is niet nodig want de spekjes zijn al zout genoeg)
- 1 rol deeg voor Flammkuchen (Tante Fanny) of zelf maken
- 100 gram creme fraiche
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 100 gram cantharellen
- ½ ui (of 1 kleine)
- peper en nootmuskaat (zout is niet nodig want de spekjes zijn al zout genoeg)
Bereiden:
- Rol het deeg uit op het bakpapier uit en rol het met een deegrol zo mogelijk nog een beetje verder uit.
- Klop de creme fraiche met de peper en nootmuskaat glad en smeer het met de achterkant van een lepel op het deeg.
- Verdeel de spekreepjes, schoongemaakte cantharellen en in halve ringen gesneden uien over het geheel en zet dit ongeveer 10 minuutjes in een goed voorverwarmde oven op 250 graden.
Bron:Smulweb
- Rol het deeg uit op het bakpapier uit en rol het met een deegrol zo mogelijk nog een beetje verder uit.
- Klop de creme fraiche met de peper en nootmuskaat glad en smeer het met de achterkant van een lepel op het deeg.
- Verdeel de spekreepjes, schoongemaakte cantharellen en in halve ringen gesneden uien over het geheel en zet dit ongeveer 10 minuutjes in een goed voorverwarmde oven op 250 graden.
Bron:Smulweb