Op een eenvoudige manier, koken met "Wubbetje".
  • Gerechten in alfabetische volgorde
  • Koolhydraatarme gerechten
    • Bloemkoolrijst goreng met runderreepjes
    • Courgette Kip Lasagne
    • Courgette met garnalen
    • Courgette met lasagna
    • Courgettenoodles met krokante kikkererwten
    • Courgette pasta uit de oven
    • Courgettini met gehaktballen
    • Gevulde portobello met spinazie en geitenkaas
    • Ham/prei schotel
    • Kabeljauw in tomatensaus
    • Koolhydraatarme ovenschotel met kip, spinazie en champignons
    • Koolhydraatarme ovenschotel met ei, kip en groenten
    • Nacho's
    • Pasta putanasca zonder pasta
    • Prei Zalmschotel
    • Rode kidneybonensalade met gerookte makreel
    • Rucola met gegrilde courgette en geitenkaas
    • Saltimbocca van kip en andijviesalade
    • Slanke zuurkoolschotel
    • Spaghetti pompoen bolognese
    • Sperciebonen kipcurry
    • Zoete aardappel met rucola
    • Zoete aardappel met pastinaak
    • Auberginelasagne
    • Choco Kokoscake
    • Ei Avocadosalade
    • Energiesmoothie
    • Garnalencurry met bloemkoolsaus
    • Gevulde paprika
    • Granaatappel Haveryoghurt
    • Groene ontbijtsmoothie
    • Hartige quiche met salade
    • Havermoutpap met banaan en kokos
    • Havermoutsmoothie
    • Kikkererwtensalade
    • Rijstwafels met humus en tomaat
    • Rijstwafels met eiersalade
    • Rijstwafels met makreel en avocado
    • Romige courgette met avocadosaus
    • Superfood Bowl
    • Spinazie bietensalade
    • Witlofsalade met gerookte kip
    • Witlofrolletjes met zoete aardappelpuree
    • Zoete aardappel ovenschotel met gehakt
  • Buitenlandse gerechten
    • Turkije >
      • Gevuld Turks brood
      • Kisir
      • Kofte
      • Turkse Borek (Pizza)
      • Turkse gehaktspiesjes
    • Griekenland >
      • Slanke Moussaka met gehakt
      • Griekse aardappelsalade
    • Italie >
      • Pasta Forno
      • Pastinaak mostersoep
      • Spaghetti Bolognese
    • Frans >
      • Portobello gevuld met gorgonzola
      • Franse uiensoep
      • Ratatouille
    • Indonesie >
      • Bami Goreng
      • Gado Gado met rijst
      • Nasi Goreng
      • Tjap Tjoy
    • Duitsland >
      • Flammkuchen met cantharellen
    • Spaans >
      • Paella
  • Salades en Soepen
    • Soepen >
      • Bloemkool kerriesoep
      • Brocollisoep
      • Courgettesoep
      • Doperwtensoep
      • Erwtensoep
      • Goulashsoep
      • Groentensoep
      • Kippensoep
      • Mosterdsoep
      • Ossenstaartsoep
      • Paprikasoep
      • Paprika kikkererwtensoep
      • Pindasoep
      • Pompoensoep
      • Thaise soep
      • Tomatensoep
      • Uiensoep
      • Zoete aardappelsoep
    • Avocadosalade met croutons en geitenkaas
    • Frisse zomersalade
    • Koude aardappelsalade
    • Maaltijdsalade met mango, avocado en gerookte kip
    • Maaltijdsalade met makreel en appel
    • Rode bieten salade met feta
    • Salade met verse vijgen
    • Snelle perentaartjes met vijgensalade
    • Sla wraps met kip
    • Sperciebonen met feta en olijven
    • Veldsla met bramen en geitenkaas
    • Waldorfsalade
    • Witlofsalade met Rosbief
  • Brood- en cake gerechten, Feestje
    • Feestje >
      • Acai Bowl
      • Appel en geitenkaas bruschetta
      • Bladerdeegstengels
      • Bladerdeegpakketje met spinazie en spekjes
      • Broodje caprese met parmaham
      • Courgetterolletjes met pesto en mozzarella
      • Eiersalade met witlof
      • Flammkuchen met parmaham
      • Gevulde tomaten met pesto en parmezaanse kaas
      • Gebakken brie in bladerdeeg met gekarameliseerde ui en appel
      • Komkommerrolletjes met zalm
      • Meloen met ham
      • Pitabroodjes met avocado en kip
      • Skottelbraai Gebakken Eieren Met Spek
      • Skottelbraai Maak Er Toch Wat Van
      • Skottelbraai Makkelijke Hap
      • Skiottelbraai Roepie Troepie
      • Skottelbraai Rood Groene Spaghetti
      • Skottelbraai Shoarmamacaroni
      • Skottelbraai Sperciebonen met Rijst
      • Smoothie van ananas en gember
      • Snackpaprika,s met taco vulling
      • Toast met huttenkase en serranoham
    • Arretjescake
    • Bananenbrood
    • Gewone cake
    • Havermoutrepen
    • Krentenbrood van Amandelmeel
    • Wentelteefjes
    • Spelt Eierkoeken
  • Hoofdgerechten, Ovengerechten
    • Hoofdgerechten >
      • Beef Teriyaki met bloemkoolrijst
      • Captain's dinner
      • Jachtschotel met zoete aardappel
      • Macaroni met gehakt en tomatensaus
    • Ovengerechten >
      • Groenteschotel met walnotencrumble
      • Groentefriet met falavel en yoghurtsaus
      • Groente lasagne met zalm
      • Pastinaak met rode ui
      • Pompoentaart met pecanoten
      • Rabarbertaart
      • Rodekoolstoof met kip en aardappelpuree
      • Spinazietaart
      • Ta­co's met groen­te­chi­li sin car­ne & zoe­te aard­ap­pel
      • Tomatentaart met feta en pesto
      • Witlof Lasagne
      • Wraps met geroosterdxe kikkererwten
      • wraps met kipblokjes
      • Wraps gevuld met gehakt
      • Zilvervliesrijst met gegrilde kiphaasjes
      • Zomerstampot met huttenkase
      • Zuurstofschotel met ham en spek
  • Witlof salade met rosbief
Pasta Forno:
Terug naar gerechten
Ingredienten: (4 personen)
  • 300 gram penne
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 laurierblad
  • 250 ml runderbouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 blikken tomaten (400 gram)
  • Gedroogde Italiaanse kruiden (zoals; basilicum, oregano, tijm)
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 500 ml melk
  • Geraspte kaas​


Bereiden:
​
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Bak deze kort in de pan met olie en voeg het gehakt toe met wat peper en zout.
Bak het gehakt rul en snijd de wortel en bleekselderij en bak dit mee.
Voeg nu de kruiden toe aan het gehaktmengsel.
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee, zodat de zurigheid van de puree wat verdwijnt.
Voeg de blikken tomaten toe en de bouillon. Voeg op het laatst het laurierblad toe.
Breng het aan de kook en zet het vuur zacht.
Laat de saus nu minimaal een uurtje pruttelen (het liefst twee uurtjes).

Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt.
Vergeet aan het eind niet je laurierblad te verwijderen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de penne zoals aangegeven staat op de verpakking.

Maak ondertussen de bechamelsaus. Verwarm een pannetje met daarin 40 gram boter.
Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe en roer je goed met een garde de bloem door de boter.
Voeg 500 ml melk toe en roer met de garde tot er een mooie dikke saus ontstaat, breng nog op smaak met wat zout en peper.

Vet een ovenschaal in en begin met het opbouwen van de pasta forno.
Begin met een laagje bechamelsaus, verdeel hierover de helft penne, een laag saus en wat geraspte kaas.
Herhaal dit nog een keer, eindig met een laag bechamelsaus en geraspte kaas.

Doe ovenschaal voor 20 minuten in de oven tot er een lekker bruin laagje over de ovenschotel zit.

Bron: Eenvoudig eten