Op een eenvoudige manier, koken met "Wubbetje".
  • Gerechten in alfabetische volgorde
  • Koolhydraatarme gerechten
    • Bloemkoolrijst goreng met runderreepjes
    • Courgette Kip Lasagne
    • Courgette met garnalen
    • Courgette met lasagna
    • Courgettenoodles met krokante kikkererwten
    • Courgette pasta uit de oven
    • Courgettini met gehaktballen
    • Gevulde portobello met spinazie en geitenkaas
    • Ham/prei schotel
    • Kabeljauw in tomatensaus
    • Koolhydraatarme ovenschotel met kip, spinazie en champignons
    • Koolhydraatarme ovenschotel met ei, kip en groenten
    • Nacho's
    • Pasta putanasca zonder pasta
    • Prei Zalmschotel
    • Rode kidneybonensalade met gerookte makreel
    • Rucola met gegrilde courgette en geitenkaas
    • Saltimbocca van kip en andijviesalade
    • Slanke zuurkoolschotel
    • Spaghetti pompoen bolognese
    • Sperciebonen kipcurry
    • Zoete aardappel met rucola
    • Zoete aardappel met pastinaak
    • Auberginelasagne
    • Choco Kokoscake
    • Ei Avocadosalade
    • Energiesmoothie
    • Garnalencurry met bloemkoolsaus
    • Gevulde paprika
    • Granaatappel Haveryoghurt
    • Groene ontbijtsmoothie
    • Hartige quiche met salade
    • Havermoutpap met banaan en kokos
    • Havermoutsmoothie
    • Kikkererwtensalade
    • Rijstwafels met humus en tomaat
    • Rijstwafels met eiersalade
    • Rijstwafels met makreel en avocado
    • Romige courgette met avocadosaus
    • Superfood Bowl
    • Spinazie bietensalade
    • Witlofsalade met gerookte kip
    • Witlofrolletjes met zoete aardappelpuree
    • Zoete aardappel ovenschotel met gehakt
  • Buitenlandse gerechten
    • Turkije >
      • Gevuld Turks brood
      • Kisir
      • Kofte
      • Turkse Borek (Pizza)
      • Turkse gehaktspiesjes
    • Griekenland >
      • Slanke Moussaka met gehakt
      • Griekse aardappelsalade
    • Italie >
      • Pasta Forno
      • Pastinaak mostersoep
      • Spaghetti Bolognese
    • Frans >
      • Portobello gevuld met gorgonzola
      • Franse uiensoep
      • Ratatouille
    • Indonesie >
      • Bami Goreng
      • Gado Gado met rijst
      • Nasi Goreng
      • Tjap Tjoy
    • Duitsland >
      • Flammkuchen met cantharellen
    • Spaans >
      • Paella
  • Salades en Soepen
    • Soepen >
      • Bloemkool kerriesoep
      • Brocollisoep
      • Courgettesoep
      • Doperwtensoep
      • Erwtensoep
      • Goulashsoep
      • Groentensoep
      • Kippensoep
      • Mosterdsoep
      • Ossenstaartsoep
      • Paprikasoep
      • Paprika kikkererwtensoep
      • Pindasoep
      • Pompoensoep
      • Thaise soep
      • Tomatensoep
      • Uiensoep
      • Zoete aardappelsoep
    • Avocadosalade met croutons en geitenkaas
    • Frisse zomersalade
    • Koude aardappelsalade
    • Maaltijdsalade met mango, avocado en gerookte kip
    • Maaltijdsalade met makreel en appel
    • Rode bieten salade met feta
    • Salade met verse vijgen
    • Snelle perentaartjes met vijgensalade
    • Sla wraps met kip
    • Sperciebonen met feta en olijven
    • Veldsla met bramen en geitenkaas
    • Waldorfsalade
    • Witlofsalade met Rosbief
  • Brood- en cake gerechten, Feestje
    • Feestje >
      • Acai Bowl
      • Appel en geitenkaas bruschetta
      • Bladerdeegstengels
      • Bladerdeegpakketje met spinazie en spekjes
      • Broodje caprese met parmaham
      • Courgetterolletjes met pesto en mozzarella
      • Eiersalade met witlof
      • Flammkuchen met parmaham
      • Gevulde tomaten met pesto en parmezaanse kaas
      • Gebakken brie in bladerdeeg met gekarameliseerde ui en appel
      • Komkommerrolletjes met zalm
      • Meloen met ham
      • Pitabroodjes met avocado en kip
      • Skottelbraai Gebakken Eieren Met Spek
      • Skottelbraai Maak Er Toch Wat Van
      • Skottelbraai Makkelijke Hap
      • Skiottelbraai Roepie Troepie
      • Skottelbraai Rood Groene Spaghetti
      • Skottelbraai Shoarmamacaroni
      • Skottelbraai Sperciebonen met Rijst
      • Smoothie van ananas en gember
      • Snackpaprika,s met taco vulling
      • Toast met huttenkase en serranoham
    • Arretjescake
    • Bananenbrood
    • Gewone cake
    • Havermoutrepen
    • Krentenbrood van Amandelmeel
    • Wentelteefjes
    • Spelt Eierkoeken
  • Hoofdgerechten, Ovengerechten
    • Hoofdgerechten >
      • Beef Teriyaki met bloemkoolrijst
      • Captain's dinner
      • Jachtschotel met zoete aardappel
      • Macaroni met gehakt en tomatensaus
    • Ovengerechten >
      • Groenteschotel met walnotencrumble
      • Groentefriet met falavel en yoghurtsaus
      • Groente lasagne met zalm
      • Pastinaak met rode ui
      • Pompoentaart met pecanoten
      • Rabarbertaart
      • Rodekoolstoof met kip en aardappelpuree
      • Spinazietaart
      • Ta­co's met groen­te­chi­li sin car­ne & zoe­te aard­ap­pel
      • Tomatentaart met feta en pesto
      • Witlof Lasagne
      • Wraps met geroosterdxe kikkererwten
      • wraps met kipblokjes
      • Wraps gevuld met gehakt
      • Zilvervliesrijst met gegrilde kiphaasjes
      • Zomerstampot met huttenkase
      • Zuurstofschotel met ham en spek
  • Witlof salade met rosbief
Portobello gevuld met gorgonzola
Terug naar gerechten
Oven 200 graden, 20 -25 minuten in de oven
Foto
Ingredienten:

  • 4 portobello champignons
  • 4 el olijfolie basilicum
  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
  • 200 g gorgonzola
  • 2 sjalotten
  • 1 el verse tijm
  • 50 g rucola

Bereiden:

  1. Bakplaat bekleden met bakpapier. Snijd de steeltjes uit de portobello's en bestrijk de paddestoelen rondom dun met basilicumolie. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat en leg op elk plakje deeg een portobello. Vouw het deeg rond de paddestoelen omhoog.
  2. Snijd de gorgonzola in gelijke platte stukken (1 stuk per persoon) en leg deze in de holtes van de portobello's. Snijd de sjalotten in flinterdunne ringen en verdeel ze over de gorgonzola. Strooi de tijmblaadjes en peper erover en druppel er nog wat basilicumolie over. Bakplaat tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de portobellotaartjes in 20-25 min. goudbruin en gaar. Verdeel de portobellotaartjes over de borden en leg er een handje rucola rondom.
​
​Bron: Allerhande