Lunch: Spinazie bietensalade
Ingredienten:
50 gram verse spinazie
2 voorgekookte rode bieten (250 gram)
½ komkommer
½ avocado
75 gram olijven
25 gram zonnebloempitten
1 el citroensap
1 el olijfolie
Zeezout en zwarte peper
Optioneel
Paar takjes verse koriander of peterselie
50 gram verse spinazie
2 voorgekookte rode bieten (250 gram)
½ komkommer
½ avocado
75 gram olijven
25 gram zonnebloempitten
1 el citroensap
1 el olijfolie
Zeezout en zwarte peper
Optioneel
Paar takjes verse koriander of peterselie
Bereiden:
1. Doe de spinazie in een kom.
2. Snijd de rode bieten, de komkommer, het vruchtvlees van de avocado en de olijven in stukjes en voeg aan de kom toe.
3. Optioneel: hak de koriander of peterselie fijn en voeg aan de kom toe.
4. Voeg de zonnebloempitten, het citroensap, de olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper toe en hussel door elkaar.
5. Serveer de salade op een mooi bord.
Variatieoptie
Vervang de spinazie door een slasoort naar keuze.
1. Doe de spinazie in een kom.
2. Snijd de rode bieten, de komkommer, het vruchtvlees van de avocado en de olijven in stukjes en voeg aan de kom toe.
3. Optioneel: hak de koriander of peterselie fijn en voeg aan de kom toe.
4. Voeg de zonnebloempitten, het citroensap, de olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper toe en hussel door elkaar.
5. Serveer de salade op een mooi bord.
Variatieoptie
Vervang de spinazie door een slasoort naar keuze.