Diner: Zoete aardappel ovenschotel met gehakt
Ingredienten:
400 gram mager rundergehakt
200 gram zoete aardappelen
400 gram champignons
100 gram groene asperges of aspergetips
100 gram cherrytomaten
20 gram ongezouten cashewnoten
2 el Provençaalse of Italiaanse kruiden
Olijf- of kokosolie
Zeezout en zwarte peper
400 gram mager rundergehakt
200 gram zoete aardappelen
400 gram champignons
100 gram groene asperges of aspergetips
100 gram cherrytomaten
20 gram ongezouten cashewnoten
2 el Provençaalse of Italiaanse kruiden
Olijf- of kokosolie
Zeezout en zwarte peper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de zoete aardappelen en snijd in blokjes (schillen is niet nodig!).
3. Kook de aardappelblokjes circa 8 minuten in een pan met kokend water.
4. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges (circa 1 à 2 cm).
5. Snijd de asperges in grove stukken, halveer de champignons en cherrytomaten, pluk het gehakt in stukken en hak de cashewnoten grof.
6. Doe de zoete aardappel, de groentes, het gehakt en de cashewnoten in een ovenschaal en voeg een eetlepel olijfolie, de kruiden en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Hussel door elkaar.
7. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel 15 à 25 minuten, totdat de zoete aardappel, de groentes en het gehakt gaar zijn.
8. Schep de helft van het gerecht op een bord en serveer direct.
9. Bewaar de andere helft van het gerecht in een afgesloten bakje in de koelkast voor de lunch van morgen.
Variatietip
Vervang het gehakt door in blokjes gesneden kipfilet.
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Was de zoete aardappelen en snijd in blokjes (schillen is niet nodig!).
3. Kook de aardappelblokjes circa 8 minuten in een pan met kokend water.
4. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges (circa 1 à 2 cm).
5. Snijd de asperges in grove stukken, halveer de champignons en cherrytomaten, pluk het gehakt in stukken en hak de cashewnoten grof.
6. Doe de zoete aardappel, de groentes, het gehakt en de cashewnoten in een ovenschaal en voeg een eetlepel olijfolie, de kruiden en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Hussel door elkaar.
7. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel 15 à 25 minuten, totdat de zoete aardappel, de groentes en het gehakt gaar zijn.
8. Schep de helft van het gerecht op een bord en serveer direct.
9. Bewaar de andere helft van het gerecht in een afgesloten bakje in de koelkast voor de lunch van morgen.
Variatietip
Vervang het gehakt door in blokjes gesneden kipfilet.