Op een eenvoudige manier, koken met "Wubbetje".
  • Gerechten in alfabetische volgorde
  • Koolhydraatarme gerechten
    • Bloemkoolrijst goreng met runderreepjes
    • Courgette Kip Lasagne
    • Courgette met garnalen
    • Courgette met lasagna
    • Courgettenoodles met krokante kikkererwten
    • Courgette pasta uit de oven
    • Courgettini met gehaktballen
    • Gevulde portobello met spinazie en geitenkaas
    • Ham/prei schotel
    • Kabeljauw in tomatensaus
    • Koolhydraatarme ovenschotel met kip, spinazie en champignons
    • Koolhydraatarme ovenschotel met ei, kip en groenten
    • Nacho's
    • Pasta putanasca zonder pasta
    • Prei Zalmschotel
    • Rode kidneybonensalade met gerookte makreel
    • Rucola met gegrilde courgette en geitenkaas
    • Saltimbocca van kip en andijviesalade
    • Slanke zuurkoolschotel
    • Spaghetti pompoen bolognese
    • Sperciebonen kipcurry
    • Zoete aardappel met rucola
    • Zoete aardappel met pastinaak
    • Auberginelasagne
    • Choco Kokoscake
    • Ei Avocadosalade
    • Energiesmoothie
    • Garnalencurry met bloemkoolsaus
    • Gevulde paprika
    • Granaatappel Haveryoghurt
    • Groene ontbijtsmoothie
    • Hartige quiche met salade
    • Havermoutpap met banaan en kokos
    • Havermoutsmoothie
    • Kikkererwtensalade
    • Rijstwafels met humus en tomaat
    • Rijstwafels met eiersalade
    • Rijstwafels met makreel en avocado
    • Romige courgette met avocadosaus
    • Superfood Bowl
    • Spinazie bietensalade
    • Witlofsalade met gerookte kip
    • Witlofrolletjes met zoete aardappelpuree
    • Zoete aardappel ovenschotel met gehakt
  • Buitenlandse gerechten
    • Turkije >
      • Gevuld Turks brood
      • Kisir
      • Kofte
      • Turkse Borek (Pizza)
      • Turkse gehaktspiesjes
    • Griekenland >
      • Slanke Moussaka met gehakt
      • Griekse aardappelsalade
    • Italie >
      • Pasta Forno
      • Pastinaak mostersoep
      • Spaghetti Bolognese
    • Frans >
      • Portobello gevuld met gorgonzola
      • Franse uiensoep
      • Ratatouille
    • Indonesie >
      • Bami Goreng
      • Gado Gado met rijst
      • Nasi Goreng
      • Tjap Tjoy
    • Duitsland >
      • Flammkuchen met cantharellen
    • Spaans >
      • Paella
  • Salades en Soepen
    • Soepen >
      • Bloemkool kerriesoep
      • Brocollisoep
      • Courgettesoep
      • Doperwtensoep
      • Erwtensoep
      • Goulashsoep
      • Groentensoep
      • Kippensoep
      • Mosterdsoep
      • Ossenstaartsoep
      • Paprikasoep
      • Paprika kikkererwtensoep
      • Pindasoep
      • Pompoensoep
      • Thaise soep
      • Tomatensoep
      • Uiensoep
      • Zoete aardappelsoep
    • Avocadosalade met croutons en geitenkaas
    • Frisse zomersalade
    • Koude aardappelsalade
    • Maaltijdsalade met mango, avocado en gerookte kip
    • Maaltijdsalade met makreel en appel
    • Rode bieten salade met feta
    • Salade met verse vijgen
    • Snelle perentaartjes met vijgensalade
    • Sla wraps met kip
    • Sperciebonen met feta en olijven
    • Veldsla met bramen en geitenkaas
    • Waldorfsalade
    • Witlofsalade met Rosbief
  • Brood- en cake gerechten, Feestje
    • Feestje >
      • Acai Bowl
      • Appel en geitenkaas bruschetta
      • Bladerdeegstengels
      • Bladerdeegpakketje met spinazie en spekjes
      • Broodje caprese met parmaham
      • Courgetterolletjes met pesto en mozzarella
      • Eiersalade met witlof
      • Flammkuchen met parmaham
      • Gevulde tomaten met pesto en parmezaanse kaas
      • Gebakken brie in bladerdeeg met gekarameliseerde ui en appel
      • Komkommerrolletjes met zalm
      • Meloen met ham
      • Pitabroodjes met avocado en kip
      • Skottelbraai Gebakken Eieren Met Spek
      • Skottelbraai Maak Er Toch Wat Van
      • Skottelbraai Makkelijke Hap
      • Skiottelbraai Roepie Troepie
      • Skottelbraai Rood Groene Spaghetti
      • Skottelbraai Shoarmamacaroni
      • Skottelbraai Sperciebonen met Rijst
      • Smoothie van ananas en gember
      • Snackpaprika,s met taco vulling
      • Toast met huttenkase en serranoham
    • Arretjescake
    • Bananenbrood
    • Gewone cake
    • Havermoutrepen
    • Krentenbrood van Amandelmeel
    • Wentelteefjes
    • Spelt Eierkoeken
  • Hoofdgerechten, Ovengerechten
    • Hoofdgerechten >
      • Beef Teriyaki met bloemkoolrijst
      • Captain's dinner
      • Jachtschotel met zoete aardappel
      • Macaroni met gehakt en tomatensaus
    • Ovengerechten >
      • Groenteschotel met walnotencrumble
      • Groentefriet met falavel en yoghurtsaus
      • Groente lasagne met zalm
      • Pastinaak met rode ui
      • Pompoentaart met pecanoten
      • Rabarbertaart
      • Rodekoolstoof met kip en aardappelpuree
      • Spinazietaart
      • Ta­co's met groen­te­chi­li sin car­ne & zoe­te aard­ap­pel
      • Tomatentaart met feta en pesto
      • Witlof Lasagne
      • Wraps met geroosterdxe kikkererwten
      • wraps met kipblokjes
      • Wraps gevuld met gehakt
      • Zilvervliesrijst met gegrilde kiphaasjes
      • Zomerstampot met huttenkase
      • Zuurstofschotel met ham en spek
  • Witlof salade met rosbief
Diner: Zoete aardappel ovenschotel met gehakt
Terug naar gerechten
Ingredienten:

400 gram mager rundergehakt 
200 gram zoete aardappelen 
400 gram champignons  
100 gram groene asperges of  aspergetips 
100 gram cherrytomaten  
20 gram ongezouten cashewnoten 
2 el Provençaalse of Italiaanse kruiden  
Olijf- of kokosolie  
Zeezout en zwarte peper 

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.  
2. Was de zoete aardappelen en snijd in blokjes (schillen is niet nodig!). 
3. Kook de aardappelblokjes circa 8 minuten in een pan met kokend water. 
4. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges (circa 1 à 2 cm). 
5. Snijd de asperges in grove stukken, halveer de champignons en cherrytomaten, pluk het gehakt in stukken en hak de cashewnoten grof.  
6. Doe de zoete aardappel, de groentes, het gehakt en de cashewnoten in een ovenschaal en voeg een eetlepel olijfolie, de kruiden en een snuf zeezout en zwarte peper toe. Hussel door elkaar. 
7. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de ovenschotel 15 à 25 minuten, totdat de zoete aardappel, de groentes en het gehakt gaar zijn.  
8. Schep de helft van het gerecht op een bord en serveer direct. 
9. Bewaar de andere helft van het gerecht in een afgesloten bakje in de koelkast voor de lunch van morgen.  
 
Variatietip 
Vervang het gehakt door in blokjes gesneden kipfilet. ​